Έχασα το καρτελάκι μου. Τι πρέπει να κάνω;

Δεν υπάρχουν σχόλιαΈχεις πιστοποιηθεί σαν αυτόνομος δύτης και έχασες το καρτελάκι σου;

Μία συνηθισμένη ερώτηση που φτάνει με μηνύματα στο email μας, το inbox μας στο Facebook αλλά και τηλεφωνικά, είναι:

Έχασα το καρτελάκι μου. 
Τι πρέπει να κάνω για να το επανεκδώσω;

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε ότι η απάντηση αφορά στις διαπιστεύσεις – καρτελάκια που εκδίδονται απ’ τον οργανισμό της PADI.

Με την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών καταδύσεων, της θεωρίας, των quizzes και του τελικού διαγωνίσματος, ο εκπαιδευτής και το καταδυτικό σου κέντρο θα προβούν στην διαδικασία της πιστοποίησής σου, για το επίπεδο στο οποίο εκπαιδεύτηκες.

Αυτό σημαίνει ότι απ’ τη στιγμή που ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία γίνεται online, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά θα φτάσει στο inbox του email που έχεις δηλώσει κατά την εγγραφή σου η προσωρινή σου πιστοποίηση, η οποία έχει ισχύ για 90 ημέρες – 3 μήνες. 

Για λόγους ασφάλειας και ποιότητας αυτό έχει οριστεί σαν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που θα κάνει να φτάσει η κάρτα σου στο σπίτι σου ή στο καταδυτικό σου κέντρο.

Απ’ την επόμενη κιόλας μέρα είσαι καταχωρημένος στην βάση δεδομένων του οργανισμού, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι αν την επόμενη κιόλας μέρα βρεθείς σε κάποιο άλλο καταδυτικό κέντρο ή θέρετρο της PADI, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, θα μπορέσουν να σε βρουν σε αυτή την βάση δεδομένων.

Το μόνο που θα χρειαστεί από εσένα είναι να τους δώσεις το ονοματεπώνυμο σου όπως είναι γραμμένο στο προσωρινό και αργότερα στην κάρτα, μαζί με την ημερομηνία γέννησης σου.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έφτασε κανονικά στα χέρια σου αλλά το έχασες λόγω… μετακόμισης;;; 😂

Η πρώτη επιλογή που έχεις σε περίπτωση που θέλεις να κοσμεί την πρώτη διάφανη θήκη του πορτοφολιού σου, ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που θα δει το νέο σου flirt όταν θ’ ανοίξεις να πληρώσεις τον λογαριασμό του πρώτου σας ραντεβού, είναι να το επανεκδώσεις.

Αν και ο παραπάνω μπορεί να είναι πολύ καλός λόγος για να προβείς στην επανέκδοση, εντούτοις κρίνεται σκόπιμο να σε ενημερώσω ότι πρόκειται για κάτι που έχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος, το οποίο κυμαίνεται στα 70 με 80 ευρώ.


Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση λοιπόν;

  • Αν απλά σ’ ενδιαφέρει να το έχεις για τις μελλοντικές σου καταδύσεις με το καταδυτικό σου ή οποιοδήποτε άλλο καταδυτικό κέντρο ή θέρετρο της PADI στον κόσμο, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί για οποιονδήποτε λόγο (έλεγχο από λιμεναρχείο για παράδειγμα), μπορούν να σε βρουν στην βάση δεδομένων του οργανισμού με τον τρόπο που σου περιέγραψα λίγο πιο πάνω.
  • Αν όμως το πρώτο ραντεβού με το νέο σου flirt πήγε καλά, πρόκειται να επαναληφθούν κι άλλα και σε βοηθάει να υπάρχει στο πορτοφόλι σου, τότε αυτό που θα σε συμβούλευα είναι αντί να δώσεις 70 - 80 ευρώ για να βγάλεις το ίδιο, συμπλήρωσε μερικά ακόμα χρήματα για να κάνεις το επόμενο επίπεδο.

Έτσι θα έχεις καταφέρει
  • Να προχωρήσεις με την εκπαίδευσή σου στην αυτόνομη κατάδυση κάνοντας το Advanced Open Water για παράδειγμα
  • Να δει το flirt σου ότι ανέβηκες βαθμίδα και ότι το φυσάς το μπικικίνι 😂😂
Αν τώρα είσαι πολύ… ¨δυνατός¨, ή θα την πείσεις να κάνει και αυτή το Open Water ώστε να μοιράζεστε τον έρωτα ΚΑΙ υποβρυχίως ή θα της το κάνεις δώρο για να δει με τι, μεταξύ άλλων,  μοναδικό άνθρωπο και σύντροφο έχει την τύχη να είναι μαζί!   


Ελπίζω να σε βοήθησα και με τα καρτελάκια σου και με την σχέση σου 😄


ΥΓ. Αν παντρευτείτε μην ξεχάσεις να μου στείλεις κι εμένα ένα προσκλητήριο ε;


Διάβασε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου