Ψάχνεις για Οικονομική και Ποιοτική Στολή Υγρού Τύπου; [VIDEOS & TIPS]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στην αυτόνομη, όπως και στην ελεύθερη κατάδυση αλλά και όχι μόνο, χρησιμοποιούνται διάφορα ήδη στολών, ο ρόλος των οποίων είναι να περιορίσουν την απώλεια θερμότητας από το σώμα.

Ένα απ' τα ήδη στολής που χρησιμοποιούνται είναι οι υγρού τύπου που θα δούμε σε αυτή την δημοσίευση.

Απ' αυτά που διδαχτήκατε στο Open Water κιόλας είναι ότι το ανθρώπινο σώμα χάνει θερμότητα τέσσερεις (4) φορές πιο γρήγορα στο νερό σε σύγκριση με τον αέρα.

Άλλος λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούμε στολή είναι η προστασία του σώματος από εκδορές, γρατζουνιές και κοψίματα.

Άρα ακόμα και αν πραγματοποιείτε καταδύσεις σε τροπικά κλίματα, η χρήση της στολής είναι απαραίτητη και για τους δύο παραπάνω λόγους.Πως λειτουργεί:
Οι στολές υγρού τύπου είναι φτιαγμένες από υλικό το οποίο ονομάζεται νεοπρέν.
Πρόκειται για αφρόδες υλικό το οποίο περιέχει φυσαλίδες.


θα πρέπει να είναι στο σωστό για εσάς μέγεθος και να είναι εφαρμοστή στο σώμα σε σημείο που να σας πιέζει κιόλας. Λίγο :)

Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η ανακύκλωση της ποσότητας του νερού που υπάρχει μεταξύ δέρματος και στολής.

Σαν αποτέλεσμα, το νερό αυτό που υπάρχει μεταξύ στολής και δέρματος παίρνει την θερμοκρασία του σώματος, διατηρώντας σας ζεστούς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επίσης σημαντικό είναι σημαντικό να έχει καλής ποιότητας aquastop στα χέρια και στα πόδια τα οποία να επιτρέπου να τα γυρίσετε προς τα μέσα ώστε να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η ανακύκλωση του νερού όταν κάνετε κινήσεις υποβρυχίως.


Στολές υπάρχουν σε πολλά σχέδια και πάχη ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες προστασίας, ανάλογα με την περίοδο που καταδύεστε.

Οι δύο βασικές κατηγορίες:
Οι δύο βασικές κατηγορίες στολών υγρού τύπου που προορίζονται για αυτόνομη κατάδυση είναι τα Μονοσόρτς και οι Ολόσωμες μονοκόμματες.

Πάχη:
Τα πάχη απ' τα οποία μπορείτε να επιλέξετε είναι συνήθως 1.5mm, 3mm, 5mm και 7mm (χιλιοστά).

Κατά την χειμερινή περίοδο οι δύτες στις νότιες χώρες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν μια μονοκόμματη στολή και ένα μονοσόρτς από πάνω.

Με αυτόν τον τρόπο αυξάνουν την προστασία στην ευρύτερη περιοχή του θώρακα, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα στρώμα από 8mm έως 10mm.

Αυτή η τακτική σαφώς περιορίζει το εύρος κινήσεων και της ελευθερίας, αλλά είναι ένα θέμα που θα αναπτύξουμε σε επόμενο άρθρο.

Φερμουάρ:
Από 'κει κι έπειτα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε αν η στολή σας θα έχει το φερμουάρ μπροστά στο στήθος, ή πίσω στην πλάτη.

Αν είστε αρκετά ελαστικός και ευκίνητος σαν άνθρωπος ή αν τόσο εσείς όσο και οι άλλοι δύτες που βουτάτε μαζί, είστε "ομαδικοί παίχτες", τότε οι στολές με το φερμουάρ πίσω είναι καλή επιλογή.

Αν ωστόσο ισχύουν τα παραπάνω αλλά παρ' όλα αυτά θέλετε να είστε αυτόνομος και αυτάρκης, τότε οι στολές με το φερμουάρ μπροστά είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.     

Στολή Υγρού Τύπου SCUBATECH Proterm IIΠαρελκόμενα

Γιλέκο - vest:
Για τις περιόδους μέχρι και τον Μάιο - Ιούνιο που το νερό είναι συγκριτικά πιο δροσερό, προτείνεται η χρήση του γιλέκου - vest.

Κουκούλα:
Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε και την κουκούλα.Μονοσόρτς:
Αν είστε από αυτούς που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να επενδύσουν σε μία στεγανή στολή, τότε η χρήση του μονοσορτς είναι απαραίτητη.
Μποτάκια:
Τα μποτάκια είναι επίσης απαραίτητα μιας και προσφέρουν εκτός από θερμική προστασία, προφύλαξη των ποδιών από κοψίματα, γρατζουνιές και εκδορές, την ώρα που περπατάμε με φορεμένο τον εξοπλισμό, είτε για να μπούμε στο νερό από ακτή, είτε να φτάσουμε στο σκάφος.  

Φροντίδα στολής Υγρού Τύπου

Δείτε αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να ΜΗΝ κάνετε προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι η στολή σας θα είναι αποτελεσματική και θα σας προστατεύει για πολλά χρόνια.

Αποφύγετε να:
  • Την πλένετε με καυτό νερό.
  • Την πλένετε σε πλυντήριο.
  • Την στύβετε.
  • Την αφήνετε άπλυτη. (Το χλώριο της πισίνας κάνει την ίδια ζημιά με το αλάτι) 
  • Την αποθηκεύετε διπλωμένη.
  • Αφήνετε πάνω της βαριά αντικείμενα.


 - Ξεπλύνετέ την με κρύο ή το πολύ χλιαρό νερό μετά από κάθε χρήση.
 - Αφήστε την να στεγνώσει καλά, μέσα έξω.
 - Αποθηκεύστε την κρεμασμένη σε μια κρεμάστρα και σε μέρος που να αερίζεται σωστά. 

Συμπεριέλαβε στο κιτ φροντίδας της στολής σου τα παρακάτω:
 

Ενημερωθείτε σήμερα για τις συμφέρουσες τιμές των στολών Scubatech Proterm από το καταδυτικό μας κέντρο, το οποίο διαθέτει όλη τη γκάμα, τόσο προς πώληση, όσο και προς ενοικίαση.

Θα εκπλαγείτε ευχάριστα!!!

Επικοινωννήστε μαζί μας εδώ

Δείτε επίσης τον οδηγό του σύγχρονου καταδυτικού εξοπλισμού εδώ 
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου