Νέο Ρεκόρ Σπηλαιοκατάδυσης στην Ελλάδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Κίνητρο είναι να έχεις την επιθυμία και την προθυμία να κάνεις κάτι.
Το κίνητρο είναι ένα χρονικό και δυναμικό στοιχείο το οποίο δεν πρέπει να συγχέεται με την προσωπικότητα και το συναίσθημα.

Αναφέρεται «στην έναρξη, κατεύθυνση, ένταση και επιμονή μιας συμπεριφοράς».
Είναι μια ψυχολογική διαδικασία η οποία διεγείρει, κατευθύνει και διατηρεί μια συμπεριφορά προς ένα στόχο.

Εξερεύνηση είναι αυτό που κάνεις όταν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το τι υπάρχει εκεί έξω στον μεγαλύτερο και ευρύτερο κόσμο. 


Η ομάδα Zintzi Cave Expedition 2015 ήθελε να μάθει.

Να μάθει τι και πως είναι κάτω απ’ τα 153μ που είχε βρεθεί η προηγούμενη ομάδα του Γιώργου Τζαβέλα και Κομνηνού Μπουταρά.

Ο Φώντας Πιτσινέλης και ο Μιχάλης Σπυράκης μαζί με την υπόλοιπη ομάδα αποτελούμενη απ’ τους
  • Θωμά Ζουρνατζή,
  • Χρήστο Μοντε,
  • Βαλάση Χριστοδούλου,
  • Σκλαβούνο Γιώργο,
  • Νικήτα Σημάτο,
  • Αντώνη Κρεντς,
  • Στάθη Καββαδά,
  • Σωκράτη Αντζουλή και
  • Δημήτρη Αντζουλή,

κατάφεραν να φτάσουν σε ΝΕΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ τμήμα στα 186 μέτρα!!!


Οι δυσκολίες λόγω της κατάστασης της οικονομίας στη χώρα μας, τα αμέτρητα χιλιόμετρα Αθήνα – Κανδήλα Αρκαδίας, οι περιορισμένοι πόροι σε υλικά και μέσα, οι καιρικές συνθήκες, καθώς και το κρύο σκοτάδι του σπηλαίου Σίντζι, δεν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τις απαιτούμενες ενέργειες και τις διαδικασίες για την επίτευξη του στόχου αυτής της καλοκουρδισμένης ομάδας!!!

Το σπουδαιότερο επίτευγμα όμως δεν ήταν αυτό της κατάκτησης των 186 μέτρων.


Ήταν το όραμα, το κίνητρο και η προσήλωση.

Ήταν το αποτέλεσμα που ήρθε μέσα από συνεργασία 11 τουλάχιστον Ελλήνων, οι οποίοι ενστερνίστηκαν και υποστήριξαν αυτό το όραμα και τον στόχο ενός και μόνο ανθρώπου, παραμερίζοντας προσωπικούς τους περιορισμούς και πιθανές δυσκολίες της καθημερινότητας, τις προσωπικές τους προτιμήσεις και απόψεις, τα θέλω και τα μπορώ!!!

Ας γίνει λοιπόν αυτό το
project αφορμή και παράδειγμα για νέες συμπεριφορές και καταδυτική κουλτούρα που να χαρακτηρίζεται από όραμα, στόχους, προσήλωση, δύναμη και ακεραιότητα, για το καλό της αυτόνομης κατάδυσης και της σπηλαιοκατάδυσης στην Ελλάδα!!!  

Συγχαρητήρια επίσης σε όλους όσους με τον τρόπο τους και τις δυνατότητές τους συνέδραμαν για την επίτευξη αυτής της απαιτητικής προσπάθειας!!!


Σπύρος Κόλλας

   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου