Πρόγραμμα PADI Open Water Diver

Δεν υπάρχουν σχόλιαΦίλοι και φίλες γεια σας.

Είμαι ο Σπύρος Κόλλας, εκπαιδευτής τεχνικών καταδύσεων, σπηλαιοκαταδύσεων, sidemount και rebreather και βoηθάω δύτες αναψυχής, τεχνικούς δύτες, divemasters και εκπαιδευτές, να πετύχουν τους καταδυτικούς και επαγγελματικούς τους στόχους, ώστε να γίνουν ακόμα καλύτεροι δύτες, εκπαιδευτές, μέντορες και φίλοι.

Με τις καταδύσεις ξεκίνησα το 1999. Το 2006 έγινα εκπαιδευτής καταδύσεων ενώ ταυτόχρονα υπηρετούσα σαν μόνιμος υπαξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία, την οποία και άφησα το 2013, προκειμένου να ασχοληθώ ολοκληρωτικά με το επάγγελμα της εκμάθησης καταδύσεων.


Μήπως είσαι ένας από αυτούς που έχουν ακούσει εκφράσεις όπως ''η κατάδυση είναι για τους βατραχανθρώπους'', ''είναι επικίνδυνη'', και ότι ''θα πνιγείς''’;;;
Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που μόλις το είπα στους γονείς και τους φίλους μου, άρχισα να ακούω αυτά και ακόμα περισσότερα.

Φυσικά η περιέργεια, η επιθυμία για εξερεύνηση και η δυνατότητα που θα μου δινόταν να είμαι ένας από τους λίγους ανθρώπους του πλανήτη, που θα μπορούσε να επισκέπτεται τον υποβρύχιο  κόσμο, με έκαναν να μπω στην πρώτη σχολή που βρήκα μπροστά μου.

Επειδή γενικά είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να μοιράζονται αυτά που μαθαίνουν, με το που μπήκα στη σχολή ζήτησα από τον ιδιοκτήτη – εκπαιδευτή να μου πει τι έπρεπε να κάνω προκειμένου να φτάσω μέχρι το επίπεδο του rescue diver και φυσικά ποιο είναι το κόστος για να αποκτήσω τον δικό μου καταδυτικό εξοπλισμό.Με την έναρξη των μαθημάτων άρχισα να ανακαλύπτω την άλλη πλευρά της κατάδυσης, για την οποία κανένας δεν μου είχε μιλήσει. Μόνο κινδυνολογία!!!
Άρχισα να γνωρίζω νέους ανθρώπους, να κάνω νέους φίλους, να βλέπω και να παρατηρώ υδρόβιους οργανισμούς, να απολαμβάνω την ησυχία και την ηρεμία και φυσικά να ανυπομονώ για το επόμενο μάθημα, για την επόμενη κατάδυση!!!
Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι άρχισα να παρατηρώ αλλαγές στη συμπεριφορά και τις συνήθειες μου. 

Άρχισα να είμαι πιο οργανωτικός, πιο συγκεκριμένος, πιο παρατηρητικός, πιο μεθοδικός και άρχισα να αξιοποιώ σωστότερα το χρόνο μου. Άρχισα δηλαδή να είμαι πιο πειθαρχημένος.

Έχοντας λοιπόν βιώσει προσωπικά τα θετικά αποτελέσματα αυτών που περιέγραψα πιο πάνω και με την εμπειρία που με διάφορους, άλλοτε εύκολους και άλλοτε δύσκολους τρόπους, κατάφερα να αποκτήσω, θα σε βοηθήσω να πετύχεις κι εσύ, όχι μόνο στα θέματα της κατάδυσης, αλλά και σε όλα τα θέματα της καθημερινότητας που είναι άμεσα συνδεδεμένα με αυτή.


 PADI Open Water - Sea Breaze

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρία (3) μέρη.

Το πρώτο είναι η θεωρία η οποία διεξάγεται με τη μέθοδο της ανεξάρτητης μελέτης ή μέσω ηλεκτρονικής διδασκαλίας (
e-Learning).

Η θεωρία αποτελείται από πέντε (5) κεφάλαια στα οποία αναπτύσσονται τα εξής θέματα.

Κεφάλαιο 1ο
Πλευστότητα
Ο ατμοσφαιρικός αέρας
Σχέση πίεσης, όγκου, πυκνότητας
Αεροφόροι χώροι
Εξίσωση
Άνετες καταδύσεις
Άνετες αναδύσεις
Αναπνέοντας κάτω από το νερό

Κεφάλαιο 2ο
Προσαρμογή στον υποβρύχιο κόσμο
Μένοντας ζεστοί
Ευθυγραμμίζοντας το σώμα
Κατάδυση με παρέα – Σύστημα ζευγαριούΚεφάλαιο 3ο
Το μέρος που θα καταδυθούμε
Προστατεύοντας τον εαυτό σας
Ενδιαφέρον για την ασφάλεια των άλλων
Τρόπος σκέψης επίλυσης προβλημάτων υποβρυχίως
Περιπέτεια μακριά από την ακτή

Discover Scuba Diving
Κεφάλαιο 4ο
Καταδυτικά εξαρτήματα
Νάρκωση αζώτου
Νόσος αποσυμπίεσης
Εισαγωγή στους καταδυτικούς πίνακες
Χρησιμοποιώντας τους καταδυτικούς πίνακες

Κεφάλαιο 5ο
Στάσεις ασφαλείας
Στάσεις ασφαλείας εκτάκτου ανάγκης
Παράγοντες κατάδυσης σε υψόμετρο
Διαλλείματα επιφανείας
Ηλεκτρονικός καταδυτικός προγραμματισμόςΤο δεύτερο μέρος είναι η πρακτική εξάσκηση – εκπαίδευση στα ρηχά. Σε ένα απόλυτα φιλικό και ελεγχόμενο περιβάλλον, θα μάθουμε τις 18 βασικές ασκήσεις με τις οποίες θα μπορείς να επιλύεις πιθανά προβλήματα υποβρυχίως, όταν και αν παρουσιστούν.

Το τρίτο μέρος είναι οι καταδύσεις στην ανοιχτή πλέον θάλασσα, σε βάθος μέχρι 18 μέτρα. 
Σε αυτές τις καταδύσεις θα δουλέψουμε επάνω σε σενάρια επίλυσης πιθανών προβλημάτων, αξιοποιώντας αυτά που έμαθες στη θεωρία και χρησιμοποιώντας τις ασκήσεις που διδάχτηκες προηγουμένως.Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων είναι ο καθιερωμένος εξοπλισμός καταδύσεων αναψυχής και ο εξοπλισμός Hogarthian διάταξης.

Στο τέλος έχουμε τις τελικές γραπτές εξετάσεις, οι οποίες για εμένα προσωπικά είναι μια τυπική διαδικασία, μιας πιστεύω πως η κατάδυση μαθαίνεται στο νερό και όχι στα βιβλία και το internet
Αυτά είναι απλά εργαλεία, τα οποία όμως θα σε βοηθήσω να μάθεις να τα αξιοποιείς σωστά και αποτελεσματικά.


Red Sea Adventure Dive Trip - Sea Breaze
Κάνε κλικ στο εικονίδιο και μάθε για την προσφορά για το προγραμματισμένο μας ταξίδι

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις αυτή τη στιγμή είναι να διαβάσεις τα άρθρα στην ενότητα ''Δημοσιεύσεις''.

Εκεί θα μάθεις περισσότερα σχετικά με τη φιλοσοφία και τις απόψεις μου/μας σχετικά με τις καταδύσεις.
Θα πάρεις επίσης χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις οι οποίες θα σε βοηθήσουν να ωφεληθείς τα μέγιστα από την εκπαίδευσή σου μαζί μου/μας.

Μην ξεχάσεις να συνδεθείς μαζί μου/μας στα Facebook, LinkedIn, Twitter και YouTube, προκειμένου να ενημερώνεσαι για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με τα μαθήματα, τις δραστηριότητες, τις διοργανώσεις και τα project, καθώς επίσης και για χρήσιμα καταδυτικά tips & tricks.

Ξεκίνα την εκπαίδευσή σου εντελώς δωρεάν εδώ!!!!
        

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου