Όσα δεν Γνώριζες για το PADI Tec 40!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αν και είσαι ήδη πιστοποιημένος δύτης, κάθε φορά που το βλέμμα σου πέφτει στη θάλασσα, σκέφτεσαι πόσο θα ήθελες να κάνεις ένα ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο και να δεις και τους υπόλοιπους θησαυρούς που κρύβονται καλά εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Το παρεξηγημένο πρόγραμμα PADI Tec 40 είναι στην πραγματικότητα μια εξειδίκευση την οποία μπορείς να πάρεις αν είσαι δύτης επιπέδου Advanced Open Water και κάτοχος των ειδικοτήτων Deep & Nitrox.

Γιατί παρεξηγημένο;

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει ή έχουμε διαβάσει τοποθετήσεις όπως:

"δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για να πας μέχρι τα 40 μέτρα αφού μπορείς να το κάνεις με την ειδικότητα της βαθιάς κατάδυσης"


"τόσα λεφτά για να πάω 5 μέτρα βαθύτερα;;;"


Μέσα από αυτές τις γραμμές θα σου δώσουμε μερικά πρόσθετα οφέλη για την εκπαίδευση επιπέδου PADI Tec 40, πέραν αυτών που ήδη γνωρίζεις, έχεις ακούσει ή διαβάσει.

Το πρόγραμμα PADI Tec 40, καθώς και οποιοδήποτε επίπεδο της τεχνικής κατάδυσης (Tec 45 - Tec 50 - Tec 65 - Tec Trimix), δεν απευθύνεται σε δύτες που τους αρέσει ή προτιμούν να καταδύονται μέχρι τα 10 – 15 μέτρα με σκοπό να βλέπουν ψάρια, κοράλλια και σε αυτούς που αρέσκονται στο να καταδύονται βαθιά με μονή φιάλη απλά για να γράψει το ρολόι τουw μέτρα!!!


Απευθύνεται σε δύτες που θέλουν να αποκτήσουν


 • Τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από τα θέματα ασφαλούς κατάδυσης,
 • Τη δυνατότητα μεγαλύτερης παραμονής υποβρυχίως προκειμένου να εργαστούν επάνω σε ένα project
 • Τις γνώσεις και την ικανότητα σωστής και αποτελεσματικής διαχείρισης αερίων
 • Τις γνώσεις γύρω από τη θεωρία της αποσυμπίεσης
 • Τις γνώσεις γύρω από τη χρήση διάφορων λογισμικών αποσυμπίεσης το οποίο προϋποθέτει να γνωρίζουν την θεωρία της αποσυμπίεσης
 • Την ασφάλεια που προσφέρει το σύστημα των διπλών φιαλών με γέφυρα απομόνωσης και του μακρύ σωλήνα 2 μέτρων
 • Πρόσβαση σε ποικίλες πηγές γνώσεων και χώρους δημιουργικότητας
 • Έναν τρόπο σκέψης ο οποίος βασίζεται στην εξέλιξη, την αναγνώριση των προσπαθειών και της επιβράβευσης.


Απευθύνεται σε δύτες που θέλουν να καταφέρουν


 • Να ελέγχουν την πλευστότητα τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες
 • Να ελέγχουν τη θέση τους στο νερό σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους
 • Να κινούνται με άνεση και απαλότητα γλιστρώντας σε οποιοδήποτε βάθος και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες
 • Να χειρίζονται αποτελεσματικά τον πολύπλοκο πλέον εξοπλισμό τους κάτω από συνθήκες στρες ή/και φόρτου εργασίας
 • Να αναδύονται ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν προς την επίλυση προβλήματος έχοντας πλήρη όμως επίγνωση του χώρου, της κατεύθυνσης και της διατήρησης της ομαδικότητας
 • Να καταλήγουν σε μετρήσιμα αποτελέσματα, αψηφώντας κοινές δικαιολογίες και μικρά προβλήματα.

Κυρίως όμως βοηθάει - όχι μόνο στο να καλλιεργήσει το δύτη που μπορεί να φροντίσει, να προσέξει και να διατηρήσει ασφαλή τον ίδιο του τον εαυτό - αλλά στο να γίνει το καταδυτικό ζευγάρι που θα μπορεί να προσέξει, να βοηθήσει ή ακόμα και να σώσει έναν άλλο δύτη όταν και αν αυτό χρειαστεί.Αυτό που σου υποσχόμαστε είναι ότι δε θα είσαι πιθανή στατιστική ατυχημάτων!!!

Το πρόγραμμα PADI Tec 40 είναι αυτό από το οποίο θα μπουν οι πιο γερές βάσεις ώστε με ασφάλεια, γνώση, συνείδηση, ευχαρίστηση αλλά και διασκέδαση, να πας κανείς στο επόμενο επίπεδο εκπαίδευσης, είτε για να αυξήσεις την ποιότητα, είτε τον βαθμό δυσκολίας των μελλοντικών σου project.
Η τεχνική κατάδυση είναι μια μορφή κατάδυσης η οποία εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. 

Οι σχολές καταδύσεων που προσφέρουν προγράμματα τεχνικής κατάδυσης όλο και αυξάνονται. Το ίδιο και οι εκπαιδευτές. 

Η διεκδίκηση υποψήφιων πελατών όλο και αυξάνεται, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι υποσχέσεις, που στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν να τηρηθούν. 


Η συχνότητα των διεξαγόμενων δραστηριοτήτων και προγραμμάτων τεχνικής κατάδυσης, η προηγούμενη εμπειρία του εκπαιδευτή, καθώς και το πόσο ενεργός τεχνικός δύτης είναι, αποτελούν μερικά μόνο από τα στοιχεία που μπορούν να αναζητηθούν, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να κάνει την καλύτερη και σωστότερη επιλογή.

Η σωστή σου επιλογή θα πρέπει να σε κάνει να φαίνεσαι, να είσαι και πάνω απ όλα να νιώθεις καλά. 

Θα πρέπει να σου εξασφαλίζει ότι θα επιστρέψεις πίσω στους ανθρώπους που σε έχουν ανάγκη και σε αγαπούν.

Και τέλος να σου εξασφαλίζει ευχαρίστηση, διασκέδαση, φίλους, κοινωνικότητα, δημιουργικότητα και φυσικά το ότι δε θα βαρεθείς να κουβαλάς όλον αυτόν τον όγκο του εξοπλισμού, μόνο για να γράψει το ρολόι σου βάθος ή μόνο για να κάνεις υποβρύχια κολύμβηση γύρο από ένα ναυάγιο.


BBS 25m YOYO Finger Spool Kit perfect for Technical Scuba divers

Στο καταδυτικό κέντρο Sea Breaze, δεν εφαρμόζουμε τη συνηθισμένη εκπαιδευτική διαδικασία, γιατί δε συμβιβαζόμαστε με την τακτική της ''κασέτας''.

Για εμάς το κάθε τμήμα είναι διαφορετικό, με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις και φυσικά με διαφορετικούς ανθρώπους. 

Αξιοποιούμε την γνώση και την εμπειρία σε συνδυασμό με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του οργανισμού της PADI, ώστε να προσαρμόσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία ακριβώς στις ανάγκες σου.


Οι επιλογές είναι πολλές αλλά η επιλογή δική σου!!!Αν πάλι χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες ή και να μας γνωρίσεις από κοντά, επικοινώνησε μαζί μας εδώ!!!Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου