Χαρτογράφηση Σπηλαιωμάτων - Cavern της Λίμνης Βουλιαγμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Με χαρά σας ανακοινώνουμε την επίσημη έναρξη χαρτογράφησης  των σπηλαιωμάτων (cavern) της Λίμνης Βουλιαγμένης.3D Sketch 

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως είναι το περιβάλλον των σπηλαιωμάτων της λίμνης Βουλιαγμένης;
Μήπως δεν έχετε δει και απολαύσει όσο θα θέλατε αυτά τα μοναδικής ομορφιάς σπηλαιώματα;
Σας γεννήθηκε ποτέ η επιθυμία να θέλετε να καταδυθείτε σε αυτά και να μην μπορούσατε επειδή δεν είχατε κάνει εκπαίδευση;

Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι.
Είμαστε και εμείς από αυτούς που τα σπηλαιώματα αυτά δεν τα έχουμε ευχαριστηθεί όσο πραγματικά θα θέλαμε, λόγω των εκπαιδεύσεων που συνήθως διεξάγουμε εκεί.

Όπως φυσικά γνωρίζετε από τη συμμετοχή σας σε άλλα προγράμματα, κατά τη διάρκεια μιας εκπαίδευση δεν υπάρχει και μεγάλη ευχέρεια χρόνου για δούμε και να απολαύσουμε το περιβάλλον και τα αξιοθέατα. 
Πόσο μάλλον ένα περιβάλλον σαν τα σπηλαιώματα της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Τεράστιοι χώροι, μεγάλες αποστάσεις και βάθος, μοναδικοί χρωματισμοί και το ζεστό νερό, συνθέτουν μαγευτικές εικόνες που και μέρες ολόκληρες να βρισκόμασταν μέσα, δεν θα ήταν ποτέ  αρκετό για να τα απολαύσουμε.
Sidemount Cavern Divers


Τη λύση καταφέραμε να τη σκεφτούμε μετά από δύο χρόνια που δραστηριοποιούμαστε σε αυτό το πανέμορφο μέρος.

Την προηγούμενη χρονιά την αξιοποιήσαμε ώστε να μπορέσουμε να διεξάγουμε κάποια μεμονωμένα μικρά
project, μερικές εκπαιδεύσεις για το επίπεδο cavern diver και φυσικά με επαγγελματισμό, συνέπεια και ειλικρίνεια, να χτίσουμε το απαραίτητο κλίμα εμπιστοσύνης με τους διαχειριστές της λίμνης, ώστε να μας επιτραπεί ξανά η διενέργεια καταδύσεων στους χώρους των λιμνών και των σπηλαιωμάτων.

Για το 2015, μετά από σοβαρές και ώριμες συζητήσεις με τους διαχειριστές της Λίμνης, θα προβούμε στη χαρτογράφηση των σπηλαιωμάτων της, με σκοπό την ανάδειξη τους, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Μιας λοιπόν και στο τέλος του 2014 ανακοινώσαμε την διεξαγωγή μαθημάτων και καταδύσεων εφαρμόζοντας την εκπαιδευτική μέθοδο project, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα, πρώτα π’ όλα να έρθετε σε επαφή με αυτή και δεύτερον να γίνετε μέρος της προσπάθειας της χαρτογράφησης των σπηλαιωμάτων (cavern) της Λίμνης.

Από το Σαββατοκύριακo (07 – 08 Φεβρουαρίου) και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και το τέλος Απριλίου, το καταδυτικό μας κέντρο θα βρίσκεται και θα διεξάγει καταδύσεις cavern με σκοπό την χαρτογράφηση, φωτογράφηση, κινηματογράφηση και αποτύπωση των σπηλαιωμάτων της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για ένα project από το οποίο θα ωφεληθείτε στα κάτωθι:
 • Καταδύσεις σε όλα (4) σπηλαιώματα της Λίμνης.
 • Καταδύσεις σε ζεστά νερά (ελάχιστη θερμοκρασία 24 βαθμοί).
 • Γνωριμία με άλλους δύτες και νέους φίλους.
 • Γνωριμία και εφαρμογή της διδακτικής μεθόδου project.
 • Εξάσκηση και ανάπτυξη υποβρύχιων δεξιοτήτων.
 • Εκμάθηση μεθόδων χαρτογράφησης, φωτογράφησης. κινηματογράφησης, αποτύπωσης και δημοσίευσης – παρουσίασης των αποτελεσμάτων.
 • Καταδύσεις σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα.
 • Άριστες εγκαταστάσεις και υποδομές υποστήριξης των δυτών.
 • Εξοικονόμηση χρημάτων και μετρήσιμα αποτελέσματα. 
Μεταξύ άλλων:

Θα Αποκτήσετε πολύ περισσότερες θεωρητικές γνώσεις - καταδυτικές δεξιότητες - γενικές δεξιότητες που απαιτούνται για τον 21ο αιώνα - ορθή κρίση και αντίληψη (και στην κατάδυση και στην καθημερινή ζωή) - ικανότητες επικοινωνίας και δημιουργικότητας – ικανότητες άμεσης λήψης αποφάσεων - σχέσεις με διάφορους καταξιωμένους εξερευνητές και εκπαιδευτές της κατάδυσης - και φυσικά αναγνώριση από γνωστούς, φίλους - ή και αργότερα συναδέλφους.
    
Θα Πάρετε σωστές βάσεις για ασφαλείς και πάνω απ όλα ευχάριστες καταδύσεις - γερές βάσεις ώστε να γίνετε επαγγελματίες, μέντορες και φίλοι - γνώσεις που δε θα βρείτε σε κανένα εγχειρίδιο και σε κανένα φόρουμ – έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για περεταίρω μελέτη.


Θα Καταφέρετε να δώσετε μια διαφορετική διάσταση στον όρο διασκέδαση – να δείτε την κατάδυση και μια διαφορετική προσέγγιση – ανακαλύψετε τα όριά σας – να αντιληφθείτε το πώς η κατάδυση είναι ο καθρέφτης της καθημερινής σας ζωής – να βάζετε στόχους και να τους πετυχαίνετε – να ακολουθείτε και να εφαρμόζετε τους κανόνες ασφαλείας στην πραγματική ζωή της κατάδυσης – και να μη βαρεθείτε απ το πρωινό ξύπνημα, το κουβάλημα, το φόρτωμα το πλύσιμο και την αποθήκευση του εξοπλισμού!!!

Για την υποστήριξή της προσπάθειας των δυτών που θα συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, το καταδυτικό μας κέντρο θα εξασφαλίσει σε όλους ανεξαρτήτως τα κάτωθ:
 • Φιάλες με Nitrox 32%
 • Επιπλέον ή πρόσθετο εξοπλισμό 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Εκπαιδεύσεις και σεμινάρια
 • Webinars
 • Έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για περαιτέρω μελέτη
 • Video debriefing μετά από κάθε κατάδυση  


Και όλα αυτά με ΜΟΝΟ 10.00 ευρώ ανά κατάδυση.

Δεν περιλαμβάνονται
Εισιτήριο Λίμνης: 35.00
Μεταφορές από και προς το καταδυτικό κέντρο
Main Cavern Entrance


Αν λοιπόν είστε 
 - δύτης επιπέδου Advanced Open Water ή αντίστοιχου άλλου οργανισμού ή και μεγαλύτερου (rescue, DM, technical κλπ), 
 - είτε έχετε είτε όχι εκπαίδευση στο επίπεδο cavern ή/και wreck diver,  
είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό.

Είναι μια καλή ευκαιρία για όσους το επιθυμούν και θέλουν, να συμβάλλουν στην ανάδειξη της Ελληνικής κατάδυσης, αξιοποιώντας ταυτόχρονα στο έπακρο τις υφιστάμενες γνώσεις και ικανότητες τους.

Φυσικά μέσα από τη διαδικασία θα ξεδιαλύνουμε τους μύθους και τις προκαταλήψεις των καταδύσεων cavern, χτίζοντας ταυτόχρονα καταδυτική κουλτούρα και νοοτροπία.

Σε αυτό το project δε θα σας μάθουμε κάτι νέο.
Αυτό που θα κάνουμε είναι να σας δείξουμε ένα διαφορετικό τρόπο, με νέες συμπεριφορές και νέες συνήθειες.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι είστε ήδη πολύ καλοί δύτες.
Αυτό που θέλουμε, είναι να μας επιτρέψετε είναι να σας βοηθήσουμε να γίνετε ακόμα καλύτεροι.Main Cavern Vouliagmeni Lake


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε λοιπόν όσοι έχετε πραγματικό ενδιαφέρον και όρεξη να συμμετέχετε σε αυτό το project, είναι να ανοίξτε τα ημερολόγιά σας και σύμφωνα με τις προτεραιότητές και τις υποχρεώσεις σας, βρείτε τον αριθμό των καταδύσεων που θέλατε να αφιερώσετε για το σκοπό αυτό.
Από την πλευρά μας ΔΕΝ υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αν θα είναι έστω και μία.

Κατόπιν επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερώστε μας για τη διαθεσιμότητα σας και την/τις ημερομηνίες που θέλετε να δραστηριοποιηθείτε.

Αν ακόμα δεν είστε έτοιμοι/ες να προκαθορίσετε τη διαθεσιμότητά σας, κανένα πρόβλημα.
Χρειάζεται απλά να μας ενημερώνετε το αργότερο κάθε Τετάρτη μέχρι τις 17:00.
Φυσικά με αυτόν τον τρόπο δεν εξασφαλίζεται η συμμετοχή σας μιας και υπάρχει ένας περιορισμός στον αριθμό των δυτών που δραστηριοποιούνται στα σπηλαιώματα. Γι' αυτό ενημερώστε μας έγκαιρα.

Cavern Diver
Σχόλια παρατηρήσεις ακριβώς από κάτω.

Αν πιστεύετε ότι υπάχει κάποιος/α που θα τον ενδιέφερε κάντε share.

Θα χαρούμε πολύ να δουλέψουμε μαζί σας και να συνεργαστούμε από κοινού για την ανάδειξη της τοποθεσίας και της Ελληνικής κατάδυσης, με ότι και όπως μπορεί ο καθ' ένας μας.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου