Τι είναι Ιδέα και πoια η σημασία της στην κατάδυση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η ιδέα είναι η κατευθυντήρια αρχή και η ορμή που προσανατολίζει την έρευνα.


Η υλοποίηση των ιδεών είναι το τελευταίο βήμα στη διαδικασία της νόησης.
Αυτό συμβαίνει διότι οι ιδέες παράγονται για να λύσουν ένα πρόβλημα ή για να δείξουν το δρόμο προς την επιτυχία.
Η γνώση που αποκομίζεται από την διαδικασία μέχρι την υλοποίησή της, είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας, μιας και πάντα μπορούμε να παράγουμε νέες, είτε το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό, είτε όχι. 


Η σκέψη είναι η επεξεργασία των προκλήσεων που μας απασχολούν, ενώ η ιδέα αποτελεί το αποτέλεσμα της σκέψης, την ολοκληρωμένη δηλαδή λύση που έχει προκύψει μετά την επεξεργασία των σκέψεών μας.
Κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης για παράδειγμα, όταν παρουσιαστεί ένα πρόβλημα το οποίο δεν έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, ανατρέχουμε στις υφιστάμενες γνώσεις μας και σχηματίσουμε μια στρατηγική – ιδέα για την επίλυση του.

 
Αυτό που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης είναι οι εμπειρίες μας (σχετικό άρθρο εδώ) και ο τρόπος σκέψης με τη σειρά του, καθορίζει τους στόχους και τις επιλογές που έχει ο καθένας στην κατάδυση.
Μπορούμε να βελτιώσουμε την καταδυτική μας ζωή, καθώς και τον τρόπο που οργανώνουμε και εκτελούμε καταδύσεις, αν μάθουμε να σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο και εξετάσουμε, τόσο τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας, όσο και τα αυτά που μας προβληματίζουν στην κατάδυση, από διαφορετική οπτική.


Οι σκέψεις και οι ιδέες ωστόσο, μπορεί να είναι λογικές ή παράλογες.
Η διαδικασία της σκέψης δηλαδή, μέχρι την παραγωγή της ιδέας μπορεί να βασίζονται ή σε λογικές ή σε παράλογες επιλογές.
Αυτό καθορίζει το αν κάποιος δύτης εφαρμόζει ή όχι τις ορθές πρακτικές ασφαλούς κατάδυσης.
Αν για παράδειγμα θα βρεθεί στα 40 – 50μ με μια φιάλη 12 ή και 15 λίτρων.


Στο καταδυτικό μαςκέντρο έχουμε αποφασίσει οι ιδέες να παράγονται από συλλογικό και όχι ατομικό τρόπο σκέψης και ο λόγος είναι πως η υλοποίηση μιας ιδέας που έχει προκύψει με τη συμμετοχή πολλών δυτών είναι ικανή να αλλάξει τον κόσμο της κατάδυσης.

Παρ’ όλο που ισχύει πως όταν κάνεις κάτι πολύ συχνά, σύντομα θα το βαρεθείς, στο καταδυτικό μας κέντρο θα να σας δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο όσο περισσότερο κάνετε κατάδυση, τόσο περισσότερο θα παθιάζεστε.


 

ή Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας εδώΔιαβάστε επίσης:

Τι είναι η Εμπειρία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου