Η μέθοδος Project

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δε χρειάζεται να είναι μεγάλο. 
Δε χρειάζεται να  είναι ούτε ναυάγιο, ούτε σπήλαιο αλλά ούτε και βαθιά.
Χρειάζεται μόνο μια ιδέα!!!
Στην Ελληνική γλώσσα project σημαίνει έργο. 
Κατά την επιστήμη το  project, ορίζεται ως μία συνεργατική ‘επιχείρηση’, που περιλαμβάνει την έρευνα και τον προσεκτικό σχεδιασμό, που στοχεύουν στην επίτευξη ενός συγκεκριμένου σκοπού.

Το project μπορεί να ορίζεται περαιτέρω ως σύστημα εργασίας που αποτελείται από υποομάδες εντός ή μεταξύ των ομάδων για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων στο πλαίσιο χρονικών περιορισμών.

Η λέξη project προέρχεται από τη λατινική λέξη projectum από το λατινικό ρήμα proicere, ‘πριν από την άσκηση’, η οποία με τη σειρά της προέρχεται από το πρόθεμα προ-, το οποία δηλώνει το προβάδισμα, κάτι δηλαδή που έρχεται πριν από κάτι άλλο στο χρόνο (παράλληλα με την ελληνική πρό) και iacere, "να κάνουμε ". 
Η λέξη "project" λοιπόν στην πραγματικότητα αρχικά σήμαινε "πριν από μία δράση".

Όταν η αγγλική γλώσσα υιοθέτησε αρχικά τη λέξη, αναφερόταν στον σχεδιασμό για κάτι και όχι στην ουσιαστική εκτέλεση του σχεδίου. 
Κάτι που εκτελείται σύμφωνα με ένα σχέδιο μέσα σε ένα project έγινε γνωστό ως "αντικείμενο - object".


Όπως στο σχολείο, στο εκπαιδευτικό ίδρυμα και το πανεπιστήμιο, έτσι και στο καταδυτικό μας κέντρο, ένα project είναι μια ερευνητική εργασία που δίνεται σε ένα μαθητή ή πιστοποιημένο δύτη, η οποία απαιτεί ένα μεγαλύτερο ποσοστό προσπάθειας και περισσότερη ανεξάρτητη εργασία.
Απαιτεί από τους συμμετέχοντες να προβούν σε δικές τους διαπιστώσεις κάνοντας ανάλυση ανατρέχοντας είτε στη βιβλιοθήκη, είτε με έρευνα στο διαδίκτυο είτε από τη συλλογή δεδομένων από προηγούμενη εμπειρία.
Η γραπτή έκθεση που προέρχεται από το project είναι συνήθως με τη μορφή μιας διατριβής, η οποία περιλαμβάνει τμήματα σχετικά με την έναρξη, την ανάλυση, τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του project.
Αυτό που κάνουμε λοιπόν εμείς εδώ στο καταδυτικό κέντρο Sea Breaze είναι με την ακόλουθη σειρά: η σύσταση ομάδων οι οποίες αφού ολοκληρώσουν την βασική τους εκπαίδευση - δηλώνουν συμμετοχή ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν σεμινάρια και ημερίδες - με απώτερο σκοπό να αναλάβουν δράση στον τομέα που τους γεμίζει και τους ευχαριστεί περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των
project οι συμμετέχοντες έχουν επίσης το επιπρόσθετο πλεονέκτημα να συμμετέχουν και να παρακολουθούν τα ειδικά σεμινάρια που διεξάγονται μέσο διαδικτύου (webinars), για το κάθε διαφορετικό project που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Συμμετέχοντας σε αυτά το project θα:

Αποκτήσεις πολύ περισσότερες θεωρητικές γνώσεις - καταδυτικές δεξιότητες - γενικές δεξιότητες που απαιτούνται για τον 21ο αιώνα - ορθή κρίση και αντίληψη (και στην κατάδυση και στην καθημερινή ζωή) - ικανότητες επικοινωνίας και δημιουργικότητας – ικανότητες άμεσης λήψης αποφάσεων - σχέσεις με διάφορους καταξιωμένους εξερευνητές και εκπαιδευτές της κατάδυσης - και φυσικά αναγνώριση από γνωστούς, φίλους - ή αργότερα και συναδέλφους.
    
Πάρεις σωστές βάσεις για ασφαλείς και πάνω απ όλα ευχάριστες καταδύσεις - γερές βάσεις ώστε να γίνεις επαγγελματίας, μέντορας και φίλος - γνώσεις που δε θα βρεις σε κανένα εγχειρίδιο και σε κανένα φόρουμ – έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για περεταίρω μελέτη.

Καταφέρεις να δώσεις μια διαφορετική διάσταση στον όρο διασκέδαση – να δεις την κατάδυση και μια διαφορετική προσέγγιση – ανακαλύψεις τα όριά σου – να αντιληφθείς το πώς η κατάδυση είναι ο καθρέφτης της καθημερινής σου ζωής – να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις – να ακολουθείς και να εφαρμόζεις τους κανόνες ασφαλείας στην πραγματική ζωή της κατάδυσης – και να μη βαρεθείς απ το πρωινό ξύπνημα, το κουβάλημα, το φόρτωμα το πλύσιμο και την αποθήκευση του εξοπλισμού!!!

Δείτε μερικά από τα μέχρι στιγμής project που έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία εδώ

Αυτό που σου εξασφαλίζουμε είναι η ποιοτικότερη εκπαίδευση - με την καλύτερη υποστήριξη, που υπάρχει διαθέσιμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου