Τι είναι η επιμόρφωση και πως να έρθουμε πιο κοντά σε ο,τι έχει σημασία για τον καθένα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η μάθηση δεν επιτυγχάνεται τυχαία. Θα πρέπει να την επιδιώκεις με πάθος και να την παρακολουθείς με επιμέλεια!!!Με τον όρο επιμόρφωση εννοούμε την θεωρητική και πρακτική ενδυνάμωση του δύτη ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις δυσάρεστες εκπλήξεις, είτε αυτές παρουσιάζονται μέσα στο νερό είτε έξω από αυτό.

Η ιδέα πίσω από το σύστημα των σεμιναρίων είναι η εκτενέστερη εξοικείωση των δυτών με το επιλεγμένο θέμα, αλλά και η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με άλλους δύτες πάνω σε ζητήματα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια των διεξαγόμενων καταδύσεων και δεν έχουν λυθεί – ή έχουν λυθεί λανθασμένα – μέσα από άλλες συναντήσεις ή συζητήσεις.

Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε είναι η συγκρότηση μικρών ομάδων ο οποίες εστιάζουν κάθε φορά σε ένα συγκεκριμένο θέμα και όλοι οι παρόντες καλούνται να συμμετέχουν ενεργά, κάτι που επιτυγχάνουμε μέσα από συνεχή διάλογο (Σωκρατική Μέθοδος) ή  την επίσημη παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης έρευνας, πάντα με την παρουσία ενός συντονιστή Σεμιναρίου ή εκπαιδευτή.

Ανάλογα με το θέμα τα Σεμινάρια διεξάγονται:
- στην αίθουσα διδασκαλίας του καταδυτικού μας κέντρου ή σε μεγαλύτερη εκτός καταδυτικού κέντρου.
- στη θάλασσα
- μέσω υπολογιστή σε διαδραστικά διαδικτυακά σημεία συνάντησης (webinars)

Η συμμετοχή έχει ουσιαστικά αποτελέσματα τόσο για τους παρόντες όσο και για τους ανθρώπους με τους οποίους καταδύονται.

Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να βελτιωθεί η ατομική ικανότητα φιλτραρίσματος των διάφορων και διαφορετικών πληροφοριών που υπάρχουν στο διαδίκτυο, καθώς και η δυνατότητα αναγνώρισης των λανθασμένων και των ορθών πρακτικών ασφαλούς κατάδυσης.

Κυρίως όμως είναι ένας τρόπος να έρθουμε πιο κοντά σε ό,τι έχει σημασία για τον καθένα μας.

Γιατί ,ίσως,, να μη μπορούμε πάντα να έχουμε αυτό που θέλουμε.
Μπορούμε όμως ΠΑΝΤΑ να το δημιουργήσουμε.
 Ανέλαβε ΔΡΑΣΗ!!!Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου