Ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος για περισσότερη γνώση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια
Γιατί;;;

Το διαδικτυακό σεμινάριο (web-seminar ή αλλιώς webinar), είναι μια διδακτική συνεδρία που διεξάγεται σε πραγματικό χρόνο, μέσω του Διαδικτύου. Τα webinars επιτρέπουν σε ομάδες ή ανθρώπους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες γεωγραφικές τοποθεσίες, να ακούσουν και να συμμετέχουν στη συνεδρία, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική απόσταση μεταξύ τους. Τα διαδικτυακά σεμινάρια έχουν επίσης διαδραστικά στοιχεία, όπως η αμφίδρομη λήψη ήχου (VoIP) και βίντεο που επιτρέπει τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες να συζητήσουν τις πληροφορίες όπως παρουσιάζονται.
Μερικοί από τους σκοπούς που εξυπηρετούν περιλαμβάνουν συνεδριάσεις, εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εργαστήρια. Τα διαδικτυακά σεμινάρια μπορούν επίσης να καταγράφονται για μετέπειτα προβολή ή διανομή. Με αυτή την έννοια, ένα ηχογραφημένο σεμινάριο γίνεται μια εκπομπή - μία παρουσίαση που περιλαμβάνει ήχο και βίντεο χωρίς οποιαδήποτε αλληλεπίδραση μεταξύ των ομιλητών και ακροατών.


Πώς;;;

Τυπικά χαρακτηριστικά ενός webinar περιλαμβάνουν:

  •             Παρουσιάσεις διαφανειών - όπου οι εικόνες που παρουσιάζονται στο κοινό ενώ ο παρουσιαστής συζητά το περιεχόμενο τους. Ζωντανά ή streaming βίντεο - όπου κάμερα πλήρους κίνησης, ψηφιακή βιντεοκάμερα ή multi-media μέσο των οποίων προωθούνται αρχεία στο κοινό. 
  •      VoIP - επικοινωνία ήχου σε πραγματικό χρόνο, μέσω του υπολογιστή μέσω της χρήσης ακουστικών και ηχείων.
  •             Περιηγήσεις στο Web - όπου URLs, δεδομένα από φόρμες, και γενικά δεδομένα του διαδικτύου προωθούνται στους συμμετέχοντες, οι οποίοι συνδέονται με ένα κλικ. Αυτό λειτουργεί καλά όταν καταδεικνύονται ιστοσελίδες όπου οι ίδιοι οι χρήστες μπορούν επίσης να επισκεφθούν και να συμμετέχουν.     
  •      Καταγραφή Συνάντησης - όπου η παρουσίαση καταγράφεται για μετέπειτα προβολή ή και διανομή. 
  •             Whiteboard - με σχολιασμό που επιτρέπει τον παρουσιαστή ή και τους συμμετέχοντες να επισημάνουν στοιχεία σχετικά με την παρουσίαση διαφανειών. Μπορεί επίσης και να λειτουργεί σαν σημειωματάριο σ έναν κενό πίνακα.   
  •             Κείμενο συνομιλίας - Για τις ζωντανές ερωταπαντήσεις, οι οποίες περιορίζονται στους ανθρώπους που συμμετέχουν στη συνάντηση. Το κείμενο συνομιλίας μπορεί να είναι δημόσιο (απήχηση σε όλους τους συμμετέχοντες) ή ιδιωτικό (ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες).
  •          Δημοσκοπήσεις και έρευνες - επιτρέπει στον παρουσιαστή να διεξάγει ερωτήσεις με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής προς το κοινό.

Με αρνητικό χαρακτηριστικό την έλλειψη προσωπικής επαφής, δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε – και να εκμεταλλευτούμε – τα πλεονεκτήματα των webinars στην διακίνηση πληροφοριών και γνώσεων, όπως το πολύ μικρό κόστος συμμετοχής και το μηδενικό κόστος μετακίνησης.

Για αυτό το λόγο, στο SeaBreaZe αξιοποιούμε αυτό το εργαλείο σε όλα τα επίπεδα της καταδυτικής δραστηριοποίησης, βοηθώντας σε, να αποκτήσεις: πρόσβαση στη γνώση – και εξοικείωση με τις σύγχρονες μεθόδους επικοινωνίας και δικτύωσης, που είναι πολύ σημαντικό τόσο σε επίπεδο ερασιτέχνη δύτη όσο και σε επίπεδο επαγγελματία (Dive Master ή Εκπαιδευτή).
Θα πάρεις έγκυρες και πάνω απ όλα αξιοποιήσιμες πληροφορίες – και συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό.
Θα καταφέρεις να αξιολογήσεις τις υφιστάμενες γνώσεις σου – και να αποκομίσεις νέες.

Πλήρες πρόγραμμα webinars θα αναρτηθεί σύντομα στο ημερολόγιο της ιστοσελίδας μας.


Γραφτείτε σήμερα στο newsletter του καταδυτικού μας κέντρου για να ενημερώνεστε για τα webinars που πρόκειται να διεξαχθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου