Πως να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

Δεν υπάρχουν σχόλιαΟ όρος συνεκπαίδευση διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 1985 στη Διεθνή σύνοδο για την ειδική αγωγή στη Σαλαμάνκα. Στην πραγματικότητα η συνεκπαίδευση αφορά την προσπάθεια που γίνεται για την συνύπαρξη και συνδιδασκαλία των μαθητών - δυτών, με συμμαθητές και εκπαιδευτές από άλλες σχολές και χώρες. Η έννοια της συνεκπαίδευσης θεμελιώνει τη θέση ότι η εκπαίδευση αποτελεί δικαίωμα για όλους ανεξαιρέτως τους δύτες.

Η επιτυχής συνεκπαίδευση απαιτεί όχι μόνο τυπικές εκπαιδευτικές παροχές αλλά επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων και σχεδιασμό συνθηκών που διευκολύνουν την προσαρμογή. Υποστηρίζει παράλληλα την πρόσβαση σε κατάλληλη ανθρώπινη και τεχνική εκπαιδευτική υποστήριξη, καθώς φυσικά και την προσαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις μοναδικές ανάγκες του κάθε μαθητή.

Η συνεκπαίδευση τέλος θεωρείται μία σημαντική παράμετρος μίας επιτυχημένης κοινωνικοποίησης για την πλειονότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με τις καταδύσεις και αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα, στον γενικό (όχι μόνο καταδυτικό) εκπαιδευτικό προγραμματισμό των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών.Στο καταδυτικό κέντρο Sea Breaze αυτό το γνωρίζουμε και το εφαρμόζουμε από το 2007.
Το ξεκίνημα ήταν η συμμετοχή του εκπαιδευτή του καταδυτικού μας κέντρου Σπύρου Κόλλα,  σε μια συνεκπαίδευση με εκπαιδευτή – εκπρόσωπο  των Global Underwater Explorers (GUE)
Ακολούθησε μια ακόμη σειρά συνεκπαιδεύσεων σε επίπεδο σχολής, με τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ κατάδυσης στα 313 μέτρα
Mark Ellyatt (video).
Ακολούθησαν συνεκπαιδεύσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με τους
Pascal Bernabe, Steve Martin και Achim Schloeffel των InnerSpace Explorers (ISE).

Σε όλες αυτές τις συνεκπαιδεύσεις συμμετείχαν μαθητές και φίλοι του καταδυτικού μας κέντρου, καταφέρνοντας έτσι να διευρύνουν τους καταδυτικούς τους ορίζοντες, να αποκομίσουν εφαρμοσμένες γνώσεις και να εκτοξεύσουν τις καταδυτικές τους δεξιότητες υποβρυχίως.Σχεδόν κάθε χρόνο οργανώνουμε τέτοιες συνεκπαιδεύσεις οι οποίες στοχεύουν στην επιμόρφωση των μελλών μας και την ενδυνάμωση των ομάδων εργασιών. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε μεταξύ άλλων να εξασφαλίσουμε, την αποτελεσματικότητά στα project που διοργανώνει το καταδυτικό μας κέντρο, τη διεύρυνση του κύκλου γνωριμιών και γνώσεων των συμμετεχόντων, την καλλιέργεια σπουδαίων δυτών οι οποίοι θα αφήσουν τη δική τους παρακαταθήκη στην Ελληνική κατάδυση και φυσικά το να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Μπορείτε λοιπόν να είστε σίγουροι για για τις υπηρεσίες που θα λάβετε από εμάς, μιας και έχουμε αποδεδειγμένα δοκιμάσει όλα τα διδακτικά συστήματα που υπάρχουν διαθέσιμα. Η εμπειρία μας δεν πρέρχεται μόνο από αναγνώσεις άρθρων στο διαδίκτυο αλλά από εφαρμογή στην πράξη!!!Αυτό που παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η κατάληξη όλων αυτών των συνδυασμένων δραστηριοτήτων, η οποία δεν είναι άλλη από το μοναδικό αυτή τη στιγμή συνέδριοεξερευνητικών καταδύσεων που διεξάγεται στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του καταδυτικού μας κέντρου. Το μαγικό κουμπί για να γίνεις μέρος αυτών των γεμάτων έμπνευση, δράση και δημιουργικότητα δράσεων, βρίσκεται ακριβώς από κάτω.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου